Bruseareal? Vandtryk? Strålerækkevidde?

Find den perfekte hovedbruser til din kunde

Alle opgaver er forskellige. Nogle gange har din kunde kun et lille bruseområde til rådighed, andre gange ønsker din kunde et walk-in-brusebad, der indtager hele rummet. Vandtrykket er ikke altid tilstrækkeligt til de store installationer. Hvilken hovedbruser anbefaler du til hvem? Det handler denne guide til VVS-installatører om. Vi styrker dine rådgivningsfærdigheder med klare og præcise planlægningseksempler.

Konkret hjælp til planlægningen af bruseområder

Mange kunder har svært ved at finde det rigtige brusehoved blandt de mange forskellige modeller på markedet. Et stort bruseområde bør udnyttes fuldt ud, mens vandstrålerne ikke må sprøjte ud over et lille areals grænser. VVS-installatøren skal i første omgang hjælpe med at vælge det helt rigtige brusehoved fra alle de forskellige sortimenter. Det er ikke let.

Derfor fokuserer vi her på hansgrohe hovedbrusere, som kan justeres i vinklen. De er ægte tilpasningstalenter i drømmebadet – og er i stand til at løse mange pladsproblemer. Er du endnu ikke bekendt med de forskellige skrå strålerækkevidder? Bare rolig, vi hjælper dig.

Stor, rund Rainfinity-hovedbruser med vægtilslutning.
Så skønt kan det være at tage brusebad. Dette moderne drømmebad er udstyret med Rainfinity-brusere. Den runde hovedbruser med vægtilslutning kan justeres helt præcist i vinklen.

Vores planlægningseksempler fokuserer på følgende linjer med fleksible brusearme:

Disse hansgrohe regnbrusere med vægtilslutning sætter nye standarder inden for brusedesign i forskellige prissegmenter. Og de giver brugeren sanselige velværeoplevelser takket være den mikrofine PowderRain-stråletype

Nedenfor kan du finde ud af, hvordan velværestrålerne udvikles vha. videnskabelige metoder hos hansgrohe.

Hvilken hovedbruser til hvilket bruseområde?

Uanset om det er en mini-brusekabine eller et rummeligt walk-in shower: hansgrohe regnbrusere med vinkeljustering tilpasser sig til badeværelsesarkitekturen hos den enkelte kunde. Når du monterer dem, skal du dog være opmærksom på et par tal og måleværdier.

Hvilke faktorer er afgørende for valget af hovedbruser?

 1. Bruseområdets størrelse
 2. Bruserens diameter
 3. Strålerækkevidden
 4. Trykforholdene 

hansgrohe bruseglæde i test

Vigtigt for valget af den optimale regnbruser: De fleste hovedbrusere kræver et min. vandtryk for at kunne producere et smukt strålemønster og give en følelse af velvære. Kontrollér venligst de påkrævede værdier online hos os: Du finder dem i gennemstrømningsdiagrammet, som kan downloades for hver enkelt bruser.

Vores praktiske test viser klare resultater med hensyn til tryk og strålerækkevidde. Du kan finde mere information om alle parametre længere nede på denne side.*

Bruseområde? Vådområde? Tørt område?

Nu til dit installationsarbejde. Fastlæg størrelsen på bruseområdet, der står til din rådighed til planlægningen. Vær opmærksom på, at nogle af dine kunder har en tørzone i brusebadet, hvor der skal være plads til håndklæder, badekåber eller siddemøbler, og som skal forblive tør. Sørg altid for at tage højde for denne plads ved brug af regnbrusere med skrå indstilling. Værdierne i vores planlægningseksempler henviser til vådområdet.

Bruseområdet består ofte af et våd- og tørområde.
Vigtigt for din planlægning: Det tilgængelige vådområde definerer kundens bruseområde. Træk altid tørområdets flademål fra, så der ikke opstår fejl.

Klik på symbolet med flademålene for at planlægge vådområdet. Du føres direkte videre til det relevante planlægningseksempel.

   

Optimale regnbrusere til bruseområder op til 90 x 90 cm

Dette er størrelsen på bruseområdet, som du oftest finder hos dine kunder. Med det gængse bruseområde på 90 x 90 cm kan du anbefale og installere alle tre hansgrohe hovedbrusere med vinkeljustering:

 • Pulsify S 260
 • Rainfinity 250 
 • Rainfinity 360 

Driftstrykket og hældningsvinklen er forskellige i eksemplerne på strålerækkevidden.

Loftmonteret Pulsify S: Det perfekte multitalent

Til bruseområder på 90 x 90 cm har hansgrohe en allroundmodel til alle opgaver: Pulsify S 260 hovedbruseren med PowderRain til vægmontering med brusearm. Denne downpour-version af Pulsify kan ligeledes monteres efter individuelle forhold takket være brusearmens variable længde og position. Tilslutningen fås i 240 og 390 mm længde.

Beregningseksempel for installationen:

 • Strålebilledets diameter på gulvet på ca. 450 mm ved 2 bar skal divideres med 2 = 225 mm. 
 • Læg brusearmens længde plus vægafstanden til brusearmen (ved Showerpipes) til de 225 mm.
 • Med en lofttilslutning med en længde på 390 mm og en vægafstand på 50 mm resulterer dette i en strålerækkevidde på 665 mm.

Ud over Pulsify S omfatter hansgrohe-sortimentet en række loftmonterede hovedbrusere, der er ideelle til mindre bruseområder.

Strålerækkevidde for hansgrohe hovedbruseren Pulsify S 260 til vægmontering.

Optimale regnbrusere til bruseområder på 100 x 100 cm

Til et bruseområde på 100 x 100 cm kan du anbefale og installere disse to vinkeljusterbare hansgrohe hovedbrusere:

 • Pulsify S 260
 • Rainfinity 250 

Driftstrykket og hældningsvinklen er forskellige i eksemplerne på strålerækkevidden.

Optimale regnbrusere til bruseområder på 120 x 100 cm og større

Til gængse bruseområder og walk-in-bruseområder på 120 x 100 cm kan du anbefale og installere hansgrohe Pulsify S 260 hovedbruseren med vinkeljustering. Den egner sig også ideelt til endnu større bruseområder. Driftstrykket og hældningsvinklen er forskellige i eksemplerne på strålerækkevidden.
OBS: Sørg for at kontrollere vandtrykket i din kundes badeværelse, før du kommer med din anbefaling.

 

 

*Vigtig information om måledataene i vores praktiske test

 • De vinkeljusterbare hansgrohe hovedbrusere blev monteret i standardhøjden 2,05 m.
 • Strålerækkevidden blev målt under praktiske forhold ved 2 og 3 bar driftstryk foran de tilhørende armaturer (termostat/armatur/indbygget ventil). 
 • Der må forventes små udsving på op til +/- 50 mm for strålerækkevidden. Der er allerede taget hensyn til disse udsving i planlægningseksemplerne.
 • Der blev foretaget en test af strålerækkevidden for stråletypen PowderRain. Ved flerstrålede hovedbrusere, der også byder på Intense PowderRain, kan værdierne afvige en smule.

Pulsify og Rainfinity: Tilpasningstalenter til ethvert bad

Hansgrohe stråleforskning: Wellness på videnskabeligt grundlag

Den er unik i hele branchen: Hansgrohes stråleforskning. I det moderne forsknings- og udviklingslaboratorium i Schwarzwald, Tyskland udvikler et team af eksperter smarte teknologier og funktioner til forbedring af kundernes vandoplevelse. Hvert enkelt produkt afprøves ved hjælp af særlige testmetoder. Det betyder, at der ikke findes nogen tilfældigheder, når det handler om bruserne og armaturerne fra mærkerne AXOR og hansgrohe. Vores vanddesign er videnskabeligt arbejde, som dokumenteres omhyggeligt i forbindelse med talrige test.

Hvorfor har Hansgrohe sin egen stråleforskningsafdeling?

 • Fordi parametre som fx strålerækkevidde, min. vandtryk, hygiejnestandard eller støjklasse skal være 100 % pålidelige for VVS-fagfolk og kunder verden over.
 • Fordi vi ønsker at tilbyde unikke wellness-oplevelser og gøre vores kunders liv lettere vha. en bredt udvalg af stråletyper og -individualisering. 
 • Fordi førsteklasses produkter kræver førsteklasses udviklingsbetingelser – og kun brugsgenstande af højeste kvalitet er bæredygtige.
 • Fordi vi som Green Company ser det som vores pligt at designe produkter, der sparer vand og energi. Fordi hver eneste vanddråbe og hver eneste kilowatttime har en betydning for vores planet.

Hvad vores stråleforskere siger om deres specialiserede arbejde