BIM-data (Building Information Modeling) for AXOR og hansgrohe produkter

Effektivitet og planlægningssikkerhed

Til computerunderstøttet, integreret planlægning, udførelse og administration af byggeprojekter stiller Hansgrohe BIM-data (Building Information Modeling) til rådighed i de vigtigste dataformater, herunder 3D. Disse omfatter armaturernes, brusernes, brusesystemernes og installationsteknikkens geometri, placering, materialer og egenskaber. De sørger for en højere planlægningssikkerhed og hurtigere færdiggørelse.

Building Information Modeling: værktøjer og informationer til byggeprojekter


Building Information Modeling muliggør en computerunderstøttet, integreret planlægning, udførelse og administration af byggeprojekter. Den tværfaglige standard giver arkitekter, bygningsteknikere og bygherrer adgang til alle produktspecifikke data i projektforløbet. Hansgrohe leverer i den forbindelse BIM-data til de vigtigste softwareapplikationer. Disse omfatter armaturernes, brusernes, brusesystemernes og installationsteknikkens geometri og positionering, materialer og egenskaber.

BIM-modellerne leveres i detaljeringsgrad LOD 300 og står til rådighed i de seks vigtigste formater Revit, ArchiCAD, AutoCAD, SketchUp, IFC og 3DS .

Der kan downloades BIM-data for talrige udvalgte produkter fra mærkerne AXOR og hansgrohe under det pågældende produkt. Udvalget bliver løbende udvidet og opdateret med BIM-data fra produktsortimentet og nyheder.

Fordele ved brugen af BIM-data:

  • Højere projekt- og budgetsikkerhed: Planlægning med BIM-data giver transparens i hele projektcyklussen. Den virtuelle planlægning af projektet gør det muligt at kontrollere af alle forventninger og specifikationer, inden byggeprocessen påbegyndes. Ændringerne kan simuleres på en virtuel model og derfor gennemføres mere effektivt.
  • Betydelige tids- og udgiftsbesparelser: Den integrerede proces med gennemgående brug af BIM-dataene fra alle involverede parter forenkler kommunikationen og sparer tid og penge i bygningens samlede livscyklus. Den koordinerede projektplanlægning fører til en hurtigere færdiggørelse; en bedre datakvalitet muliggør nøjagtig planlægning af en bygning og danner grundlaget for effektiv bygningsstyring.
Video om brug af BIM-data for AXOR og hansgrohe produkter i Revit.

I få trin til planlægning med BIM-data i Revit eller ARCHICAD


hansgrohe og AXOR stiller BIM-dataene for vores mærkeprodukter til rådighed på content-platformen bimobjects.com. De lagres i forskellige formater – et af dem er .rfa til brug i Revit eller .gsm til brug i ARCHICAD.

I få trin kan BIM-dataene for armaturerne, bruserne og systemerne downloades eller integreres i eksisterende og nye udkast og planer:

  1. Søg efter mærket hansgrohe eller AXOR vha. søgefeltet på siden
  2. Webstedet viser så alle produkter fra mærkerne med lagrede BIM-data
  3. Ved at klikke på produktbilledet åbnes der en side med links med yderligere informationer som måltegninger og billeder, tekniske specifikationer, materialer og producentoplysninger
  4. Ved at klikke på downloadknappen åbnes der et vindue med de tilgængelige formater for BIM-dataene
  5. Med et klik på formatet Revit med endelsen .rfa eller ARCHICAD med endelsen .gsm gemmes det pågældende filformat

En anden mulighed på bimobjects.com er at indsætte BIM-data direkte i Revit eller ARCHICAD under anvendelsen i BIM Objects:

  1. Klik på Browse bimobjects i den åbnede plan. Her kan der også sorteres via producent eller andre kategorier, for eksempel anvendelsesområde
  2. Med et klik på det valgte produkt åbnes der igen et vindue med de forskellige filformater. Vælg her filen med endelsen .rfa eller .gsm
  3. COBie-parametre kan indsættes via BOPC Icon'et
Video om brug af BIM-data for AXOR og hansgrohe produkter i ArchiCAD.