Armaturer i det offentlige rum

Bedre hygiejne og mere renhed i sanitære faciliteter med høj besøgsfrekvens

Er du på udkig efter håndvaskarmaturer til offentlige og erhvervsmæssige områder? Her finder du elektroniske og mekaniske armaturer til flotte håndvaske. Læs mere om de effektive teknologier til bedre hygiejne, og få information om installationen og vedligeholdelsen. Desuden viser vi dig, hvordan du indstiller de sensorstyrede og selvlukkende armaturer til kundernes behov.

Armaturer til berøringsfri vask af hænderne 

Med disse argumenter skærper du kundernes interesse for produkterne:

  • ​​​​​​​Ren løsning til forskellige anvendelser. Hos AXOR og hansgrohe finder du elektroniske armaturer til berøringsfri funktion og automatisk lukkende armaturer, hvor det ikke er nødvendigt at røre ved vandhanen efter vask af hænderne.
  • Omkostningseffektivitet. Elektroniske og manuelle automatikarmaturer hjælper til med at undgå vand- og energispild.
  • Sikkerhed. Armaturerne har hygiejneskyl og bidrager dermed til at sikre drikkevandets kvalitet. 
  • Servicevenlig udførelse. De elektroniske og selvlukkende armaturers lukkede, robuste konstruktion forebygger hærværk og gør dem lettere at vedligeholde.
Bedre hygiejne med elektroniske armaturer fra hansgrohe.
Berøringsfrie armaturer fra AXOR og hansgrohe gør det muligt at vaske hænderne uden at skulle i kontakt med vandhanen. Det reducerer risikoen for, at brugeren udsættes for virusser og bakterier. På billedet ses hansgrohe Linie Focus.

Design og højeste funktionalitet

På objektområder og private områder, hvor der stilles høje krav til designet, er den sanitære installation bygningens visitkort udadtil. Den skal reflektere respekten for gæsterne, medarbejderne og kunderne. Sensorstyrede vandudtag giver håndvasken et unikt designudtryk og understreger ejerens smag på hoteller og i gastronomibranchen. De berøringsfrie håndvaskarmaturer fra AXOR og hansgrohe kombinerer æstetik og funktionalitet på en indtagende måde.

 

Armaturudvalg: Elektronisk eller mekanisk, med eller uden temperaturregulator

Berøringsfrie håndvaskarmaturer med infrarød elektronik fås til 230 V tilslutning eller batteridrift. Armaturerne kan monteres på enhver håndvask eller installeres som indbygget variant. Til driften af 230 V-tilslutningen er der brug for en strømtilslutning. Selvlukkende armaturer udløses mekanisk og lukkes berøringsfrit efter brugen.

Det elektroniske armatur til 230 V tilslutning har en stikdåse under håndvasken, som forbindes med den medfølgende transformator til 6 V-lavspænding. Installationsboksen passer også ind under håndvasken og skal tilsluttes til armaturet. 

Håndvaskarmaturet med batteridrift har et 6 V-batteri til lavspænding (type CR-P2). Den medfølgende installationsboks forbindes med armaturet under håndvasken. Batteriet holder i ca. 2 år ved almindelig vask af hænderne og er udskifteligt.

Det selvlukkende armatur imponerer kunder, som ikke ønsker at have en strømforsyning ved håndvasken. Et let tryk på grebet udløser den hydrauliske mekanik. Vandstrømmen stopper automatisk efter udløbet på det indstillede tidsinterval, uden at det er nødvendigt at berøre armaturet igen.

Indstilling af elektroniske armaturer til individuelle behov

Sensorelektronikken skal tilpasses til håndvasken; på vores elektroniske armaturer sker det automatisk i forbindelse med den første indstilling. Den infrarøde teknologi (optisk sensor) reagerer bl.a. på lysstyrke og håndvaskens type og mål, så funktionen tilpasses optimalt til forholdene. Derefter kan du indstille kundens ønskede vandtemperatur for det berøringsfri armatur. Til den individuelle temperaturjustering er der et blandingsgreb på nogle af de elektroniske armaturer.  

Elektronisk hansgrohe armatur med sensor.

Optimal indstilling af selvlukkende armaturer

Det er helt enkelt at tilpasse det selvlukkende armatur til dine kunders behov. Lukketiden kan indstilles mellem 3 og 20 sekunder med værktøjet, der fås som ekstraudstyr. Armaturets automatiske lukning kan sættes ud af drift i forbindelse med hygiejneskyl og derefter aktiveres igen i en håndevending. Du kan se fremgangsmåden i de følgende videoer.

Hygiejneskyl og termisk desinfektion

De elektroniske og selvlukkende armaturer fra AXOR og hansgrohe har et automatisk hygiejneskyl, der giver dig et ekstra argument på hånden med hensyn til temaet drikkevandshygiejne. I sanitære faciliteter, der står ubenyttede hen i visse tidsrum (fx på hotelværelser eller i arrangementslokaler), kan der opstå kimdannelse på grund af stående vand. Det afhjælpes ved at programmere armaturet, så vandet løber automatisk i et kort stykke tid. Hygiejneskyllet tager ti sekunder og udløses 24 timer efter den sidste aktivering, så der flyder frisk vand gennem ledningerne og armaturet. Desuden står der en vedvarende skylning på tre minutter til rådighed til termisk desinfektion. På de selvlukkende armaturer kan den termiske desinfektion aktiveres helt enkelt med et serviceværktøj.

Armaturer til det offentlige rum fra AXOR og hansgrohe

Har du yderligere spørgsmål? Din kontaktperson:

Kundeservice  / Intern salg