Maksimal udtrykskraft og eksklusivitet

Giver den perfekte slibning: diamantværktøjer i AXOR produktionen

Designerens ønske om et armatur med en hidtil uset glans bragte AXOR eksperterne på sporet af en teknologi, der oprindeligt blev udviklet til brug i den optiske industri og rumfartindustrien: diamantværktøjet. Hos AXOR anvendes det til fremstilling af de højglanspolerede overflader og diamantslibningen på AXOR Edge armaturerne.

Når eksklusivitet kommer til udtryk gennem perfektion og kvalitet

Diamantværktøjer bruges i den optiske industri og rumfartindustrien for at opnå højeste præcision og overfladekvalitet. Hos AXOR anvender eksperterne fra produktudviklingsafdelingen diamantværktøjet for at skabe en uforlignelig overfladeglans. Eller for at fræse strukturer i overfladerne – linje for linje, mikrometerpræcist. Resultatet er sande juveler, som på grund af brillansen og den delvise diamantslibning bliver til en visuel og berøringsteknisk oplevelse: AXOR Edge produkterne.

Armaturerne fra den eksklusive badkollektion er enestående pragtstykker. Designeren Jean-Marie Massaud ønskede med AXOR Edge at gøre en almindelig brugsgenstand til en skulptur, der er i stand til at fremkalde følelser med sine præcise kanter, højglanspolerede overflader og forædlede strukturer. Der bruges diamantværktøjer til fremstillingen af AXOR Edge på samme måde som i smykkeindustrien. Maksimal præcision, ultrafine detaljer og ædle materialer sørger for perfektion og kvalitet – og dermed for eksklusivitet og en fuldendt forædling, der rækker langt ud over standarden.

Fræsning af et AXOR Edge armatur med et diamantværktøj.
Et diamantværktøj under arbejdet: Her fræser det skrå kanter i 45° vinkler på AXOR Edge armaturerne med højeste præcision og jævnhed, så de møder hinanden med uhyre nøjagtighed.

Diamantværktøjet: den eksklusive nøgle til absolut præcision

Designerens ønske om et armatur med maksimal glans stillede produktudviklerne hos AXOR over for særlige udfordringer. Det gjaldt om at producere mere brillante overflader og endnu mere præcise kanter, som reflekterer lyset på en perfekt måde. Løsningen var et diamantværktøj. Det kan skabe de skrå kanter i 45° vinkler og overfladerne med en hidtil ukendt præcision og jævnhed. Kanterne udføres med et diamantværktøj, så de alle støder på hinanden med stor nøjagtighed. I diamanteringsmaskinen opnår overfladerne den færdige kvalitet uden nogen form for ujævnheder eller efterfølgende slibning eller polering. For hver ridse, hvert lille støvkorn kan indskrænke resultatet. Diamanteringsmaskinens placering er også afgørende: Det er kun en meget god stabilitet, som sikrer, at der ikke opstår friktion og svingninger. Seks luftdæmpere, der udligner selv den allermindste bevægelse fra underlaget, sørger for den fornødne stabilitet. Og så er der ellers brug for tid: Forarbejdningen tager dobbelt så lang tid som den traditionelle slibe- og poleringsproces.

Strukturer, der er forædlet med diamantslibning, fremstilles ved hjælp af den samme metode. Her fræser diamanter pyramidestubbe i overfladen på den massive messingblok – linje for linje, mikrometerpræcist og med minimale tolerancer. Det er de luksuriøse detaljer på et skulpturelt armatur, der bliver et visuelt og berøringsvenligt highlight ved håndvasken, badekarret eller i brusebadet.

Ved diamantslibning fræser en diamant helt fine linjer.
Det ultimative highlight på armaturet er diamantslibningen: Linje for linje og mikrometerpræcist fræses de fine pyramidestubbe i overfladen på den massive messingblok.