/
Arkitektonisk juvel til badet: AXOR Edge

Kubistisk armaturdesign, skinnende overflader, ædle strukturer

Den noble badkollektion AXOR Edge fra Jean-Marie Massauds hånd er et mesterværk til badet. Med kubussen som prægende designelement bliver armaturet til en arkitektonisk skulptur ved håndvasken, i brusebadet, på karret. Det er højglanspoleret med ultrapræcise flader og kanter, der er fremstillet med diamanter. Ekstravagant med fine, tredimensionale strukturer. Ren eksklusivitet.

Banebrydende design, præcision og udstråling

Når diamanter bruges til en fremstillingsproces, handler det om højeste præcision, fineste detaljer og ædle materialer. Som ved AXOR Edge: armaturerne fra badkollektionen bliver til sande pragtstykker pga. diamantslibning. Den omhyggelige fremstillingsproces, der oprindeligt stammer fra den optiske industri og rumfartindustrien og som er blevet tilpasset til de høje krav i AXOR armaturproduktionen, sørger for perfekte overflader og kanter på AXOR Edge produkterne. De reflekterer lyset som et spejl. Er skinnende og brillante. På andre steder såsom korpusset eller grebet fræses der fine, raffinerede strukturer i overfladen med diamantslibningsteknikken. Tredimensionale forædlinger, der skaber spændende kontraster

Armatur fra AXOR Edge badkollektionen med geometrisk design.
Omhyggelig fremstilling, avantgardistisk design, perfekt resultat: AXOR Edge armaturer er ekstravagante pragtstykker i badet.

Kubisme ved håndvasken, i brusebadet, ved karret

Effekten forstærkes af den geometriske form på AXOR Edge. Jean-Marie Massaud, designeren af kollektionen, iscenesatte kubussen på en ny måde. Med avantgardisternes yndlingsobjekt fra det tidlige 20. århundrede som prægende designelement bliver armaturet til en skulptur. Kubismen kommer ind på badeværelset, og der opstår arkitektoniske mesterværker ved håndvasken, karret og i brusebadet.

Armatur med lige linjer ved håndvasken i krom.
Han iscenesatte kubussen på en ny måde – til armaturer ved håndvasken, i brusebadet og ved karret: Jean-Marie Massaud, fransk designer og kreativt hoved bag AXOR Edge.

Konsekvent markant, konsekvent funktionel

Den frembyggede AXOR Edge termostat er et perfekt eksempel på den konsekvente omsætning af designfilosofien bag kollektionen, hvor hensigten var at skabe kunstværker i stedet for armaturer. De markante former og højglanspolerede flader er indbegrebet af AXOR Edge kollektionens unikke udseende. Kollektionen legemliggør den fuldendte forædlings verden og vækker emotioner til live ved at overraske. Det gælder også for den frembyggede AXOR Edge termostat: de imponerende drejegreb er designet som de ikoniske drejeknapper på et lydsystem i luksusklassen. De bruges til at regulere vandmængden og -temperaturen. De store Select-knapper til skift mellem bruserne eller stråletyperne er beregnet til intuitiv betjening.

Frembygget AXOR Edge termostat med drejeknap og Select-knapper.
Den frembyggede AXOR Edge termostat legemliggør symmetrien mellem flader og kanter, forener højglans og struktur og står for perfekt kvalitet og varig funktionalitet.
Hvordan er det muligt at definere luksus på en ny måde i badet? Dette spørgsmål var med til starte udviklingsprocessen bag AXOR Edge. Det besvares i videoen om designerkollektionen.

Hvordan mesterværket i badet opstår

Bag hver stor udvikling gemmer der sig en stor idé. Jean-Marie Massaud drømte om at skabe et pragtstykke til badet. AXOR Edge armaturet legemliggør hans forestilling om fuldendt forædling og enestående design. Med en hidtil uset skinnende overflade, der giver det skulpturelle design endnu mere udtrykskraft, så det får karakter af et mesterværk.

3-huls armatur ved marmorhåndvask med guld-overflade.
Fra drøm til perfekt armatur: AXOR Edge legemliggør designeren Jean-Marie Massauds vision om at skabe et pragtstykke til badet.

Altid med perfektionen for øje

Efter intensivt forskningsarbejde besluttede AXOR produktudviklerne, konstruktørerne og teknikeksperterne sig for at anvende en proces fra den optiske industri og rumfartindustrien til armaturproduktionen. På AXOR Edge fræser en diamant kanterne i en perfekt 45 graders vinkel. Der opstår højglanspolerede affasninger, som støder på hinanden med stor nøjagtighed.

Højglansoverfladen og de partielle strukturer fremstilles ligeledes ved hjælp af diamantslibningsprocessen. Til den tredimensionale forædling fræses der op til fem gange en linje, som bliver til en diamantslibning.

Den absolut plane overflade opstår i ét enkelt forarbejdningstrin – i maskiner med den højeste grad af stabilitet pga. bevægelsesudlignende luftdæmpere, som ikke overfører nogen svingninger. Fremstillingen af de højpræcise overflader tager dobbelt så lang tid som den traditionelle slibe- og poleringsproces.

Fremstilling af AXOR Edge med diamantværktøj.
Til den tredimensionale struktur fræses der en linje op til fem gange, som bliver til en diamantslibning. 45° affasningen fræses også med en diamant, så den stråler med masser af glans.