/
Opdag lækager og vandskader med det samme

Pontos: Det intelligente vandstyringssystem

Vandlækager og -skader er ærgerlige for både lejere og husejere. De betyder høje reparationsudgifter og beskadiger værdifuldt indbo, minder og materialer. Her kommer Pontos ind i billedet: Det nye multitalent inden for moderne vandstyring kan forhindre vandskader. Det digitale "Smart Living"-system sørger for mere sikkerhed i hjemmet – og for afslappede stunder uden bekymringer, når man er væk fra hjemmet.

Pontos: Boligkvalitet og sikkerhed med system

Pontos advarer omgående dine kunder via hansgrohe home-appen, hvis der er et problem. Pontos sender en push-meddelelse til smartphonen, så snart der er mistanke om et rørbrud eller en utæthed. Eller hvis de individuelt indstillede grænseværdier overskrides. Med Pontos er det lettere at slappe af i hverdagen, og når man er væk hjemmefra.
 • Pontos Base holder øje med tryktab i vandledningen og opdager uønsket vandforbrug. Den er monteret lige efter vandmåleren og overvåger forbruget dag og nat. I tilfælde af en potentiel lækage eller et rørbrud, lukker Base automatisk for vandet.
 • Pontos Scout er runde vandsensorer, der kan placeres på de steder i hjemmet, hvor det er relevant og nødvendigt at forebygge skader forårsaget af lækager, frost, høj luftfugtighed eller for høj eller lav temperatur. Det kunne eksempelvis badeværelset, køkkenet, bryggerset, stuen, sove- og børneværelser.
Pontos vandstyring, et Smart Living-produkt.
Smart Living-systemet Pontos fra hansgrohe består af to komponenter. Pontos Base og Pontos Scout kan styres bekvemt med hansgrohe home-appen på smartphonen.

Del 1: Pontos Base

Pontos Base kontrollerer vandledningerne for påfaldende tryktab og registrerer uønsket vandforbrug. Enheden tilsluttes til den centrale vandledning og overvåger hjemmet konstant. I tilfælde af en potentiel skade lukker Base automatisk for vandtilførslen.

Dette kendetegner især Pontos Base:
 • Nem installation: Enheden kan monteres direkte ved vandledningen uden ekstra vægholder.
 • Pålidelig og eksternt testet: Pontos Base er DVGW-certificeret og dermed godkendt til drikkevand i Danmark.
 • Funktionerne er letlæselige: Enhedens display viser driftstilstanden og alle relevante informationer. 
 • Værdifulde informationer: Base måler vandforbruget og opstiller statistikker til en bæredygtig brug af ressourcen vand.
 • Godt at vide: Pontos Base måler vandets ledeevne og leverer dermed en indikator for vandets hårdhed.
 • Smart og hurtig: Pontos Base kan fjernstyres via den forbundne smartphone. Alle data kan aflæses i hansgrohe home-appen.
 • SOS-kontakt: Husejeren kan gemme VVS-installatørens nødkaldsnummer i hansgrohe home-appen. Så er der altid en, der kan reagere i nødstilfælde.
 • Dobbelt sikkerhed: I tilfælde af strømsvigt er enhedens funktion dobbelt sikret med batteri og nødnøgle. Batteriet holder i ca. 24 timer. Hvis der stadig ikke er strøm efter 24 timer, kan vandledningen til enhver tid åbnes eller spærres manuelt vha. nødnøglen, der er integreret i produktet.

Del 2: Pontos Scout

Pontos Scout er runde fugtsensorer, der kan placeres overalt, hvor man vil forhindre skader pga. vandlækager, frost, luftfugtighed eller usædvanlige temperaturer. Rumovervågningen kan finde sted i badet, køkkenet, bryggerset eller kælderen, men også i stuer og soveværelser samt børneværelser.

Dette kendetegner især Pontos Scout:
 • Selvstændighed: Sensorerne fungerer selvstændigt på samme måde som en røgalarm, der slår alarm med lys- og lydsignaler. Derfor er det ikke ubetinget nødvendigt at kombinere dem med Pontos Base eller forbinde dem med smartphonen.
 • Systemopsætning: Hvis en Pontos Scout er forbundet med hansgrohe home-appen på en smartphone, sendes der straks en push-besked til smartphonen i tilfælde af en af skade pga. lækage.
 • Værdifulde informationer om boligkvaliteten: Pontos Scout måler regelmæssigt luftfugtigheden og temperaturen i omgivelserne, hvor den er placeret. Appen viser disse informationer som statistikker. Hvis de individuelt indstillede grænseværdier over- eller underskrides, får man en push-besked på smartphonen og kan reagere.
 • Optimal sikkerhed i trio: Sensorerne er særligt virksomme i et system sammen med Pontos Base og hansgrohe home-appen. Der spærres omgående for vandledningen ved mistanke om en lækage, og der sendes samtidig en besked til den forbundne smartphone.
 • Sikkerhed i hele hjemmet: Fra kælder til tag kan der anvendes og forbindes op til 32 Pontos Scout-enheder med appen.

Pontos alarm!? Kunden kan reagere med det samme

Det er ligegyldigt, hvor dine kunder befinder sig i verden: Med hansgrohe Pontos ved de med det samme, om der er et problem i deres hjem med fugt, frost eller en vandlækage og kan reagere, selvom de er på farten. Alarmsignaler og push-beskeder informerer ejeren via hansgrohe home-appen. I denne sammenhæng er det særlig smart, at ejeren kan gemme et nødkaldsnummer, der informerer VVS-installatøren direkte om hændelsen med en sms.

Facit: Pontos kan hjælpe til med at modvirke vandskader og sørger altid for et optimalt klima i hjemmet.