Hansgrohe Raindance håndbrusere

FAQ: Dine spørgsmål – vores svar

Online-leksikon med de mest stillede spørgsmål

Det er ikke altid så ligetil med den teknik. Brugermanualer har deres begrænsninger. Uanset om du selv har spørgsmål til monteringen – eller en kunde søger råd hos dig:

Mange af dine spørgsmål er blevet stillet flere gange før, og vi kan derfor give en række tips her online. Disse henvisninger er ikke nødvendigvis fuldstændige. Men i mange tilfælde kan de hjælpe hen mod en løsning. Du skal ganske enkelt blot vælge den produktkategori eller det tema, som du ønsker at vide mere om.

Vis teknik-videoer: Så nemt er det

Besøg også Hansgrohes tekniske tips på Youtube. Vi viser i en række korte og letforståelige videoer fremgangsmåden for en problemfri montering af nogle udvalgte Hansgrohe-produkter, giver plejehenvisninger og teknisk baggrundsinformation.  

Den professionelle ser på den enkelte sag

Vores onlinetilbud af hjælp og videoer dækker dog ikke alle enkelt tilfælde og forhold hos din kunde. Derfor kan det i det konkrete tilfælde være godt med en anden løsning.

Har du andre spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os via den tekniske service.

Afløbssystemer

Hvilket afløb anbefales til et XXL-brusesystem?

Til eksempelvis en stor hovedbruser anbefales afløbet RainDrain XXL (art. 60067000). Afløbseffekten er i henhold til DIN EN 274 51 liter/minut.

Tilbehør

Hvordan afmonteres tilbehøret i AXOR-kollektionerne AXOR Terrano, AXOR Carlton, AXOR Citterio, AXOR Citterio M, AXOR Montreux, AXOR Uno² eller AXOR Uno?

Tilbehøret i disse kollektioner kan afmonteres ved at presse hårdt op på den lille stift i hullet ved hjælp af en tynd genstand, f.eks. en unbraconøgle NB 2, og samtidig trække holdedelen fremad. 

Sæbedispenseren virker ikke længere. Hvad kan jeg gøre?

Sæben i pumpen kan være tørret ind og størknet. Rengør pumpen ved at lægge sæbedispenserens pumpe i blød i varmt vand og herefter skylle den grundigt. 

Armaturer

Kan håndvaskarmaturernes tilslutningsslanger skiftes ud?

Slangerne kan udskiftes på alle standardarmaturer (håndvask-, bidét- og køkkenarmaturer). Se reservedelens monteringsvejledning for fremgangsmåden.

Tilslutningsslanger: Hvordan kan jeg afmontere disse, hvis de er skruet for stramt fast på armaturet?

Slangerne er skruet ind i armaturet nedefra ved håndkraft. Hvis slangerne ikke kan afmonteres ved håndkraft, kan man f.eks. indføre svejsetråd. Svejsetråden forhindrer slangen i at dreje rundt, hvilket gør det lettere at afmontere den. Afmontér nu slangen sammen med svejsetråden.

Frembygget armatur: Hvad kan være grunden til utætte tilslutninger?

Før du installerer armaturet bør du for at kompensere for forskelle i dimensionerne sikre dig, at S-tilslutningerne er monteret spændingsfrit, og at de angivne monteringsdimensioner er opfyldt. Det er afgørende, at du bruger de originale pakninger, og beskadigede pakninger skal udskiftes.

AXOR Arco: Hvordan udskifter jeg håndvaskarmaturets tilslutningsslanger?

Tilslutningsslangerne er skruet på håndvaskarmaturet nedefra uden ekstra værktøj og er tætnet med O-ringe. For at udskifte dem skrues de gamle slanger af (mod uret), og de nye slanger med art.nr. 96507000 skrues på (med uret).

Bruserholder til montering i badekarkant: Er det muligt at montere bruserholderen til karkant HG-nr. 28307000 i en tykkere kant?

Bruserholderen til montering i karkant kan forlænges med 35 mm med forlænger med HG-nr. 13898000.
Alternativt kan overfladen slibes tyndere nedefra (min. 55 mm).
Vær opmærksom på bæreevne/brudstyrke!

Coolstart-armaturer: Hvorfor kan grebet flyttes mod højre lidt over midterpositionen?
For at sikre, at åbning og lukning altid sker direkte i midten, skal der være tolerancer ved grundkroppen, kartuschebunden og kartuschen. Afhængig af udsparingen i grundkroppen hvor kartuschebunden er fastgjort, kartuschenæserne der griber ind i kartuschebunden eller spændemøtrikkens forskellige drejningsmomenter, kan kartuschen under skruebevægelsen dreje mere eller mindre mod højre. Disse tolerancer er medregnet og giver et CoolStart-grebet let spil mod venstre. Hvis armaturet ikke var fremstillet på denne måde, kunne det ikke garanteres, at grebet ville stå i midten ved koldt vand. Brugeren er dog stadig sikret udelukkende koldt vand, når grebet står i midterposition.
Elektronisk armatur: Der kommer ikke vand ud af det elektroniske vægarmatur til håndvasken. Hvad er de mulige årsager til dette?

Funktionsblokken er monteret, så den vender på hovedet, eller kontraventilen vender forkert

Elektronisk armatur: Hvorfor er der en summende eller pivende lyd, når armaturet står standby?

Kontraventilerne, der sidder efter tilslutningsslangerne i vandets gennemstrømningsretning, er beskadigede og løber over. Kontraventilerne skal testes og om nødvendigt udskiftes. Du finder det pågældende reservedelsnummer i monteringsvejledningen.

Elektronisk armatur: Hvordan kan jeg gøre brug af specialfunktionerne såsom vedvarende skylning til termisk desinficering, hygiejnefunktionen eller justering af sensorens rækkevidde?
Se monteringsvejledningen for produktet for en beskrivelse af de forskellige muligheder, eller gå til det elektroniske reservedelskatalog.
Elektronisk armatur: Hvordan kan jeg aktivere armaturets rengøringsmodus, således at sensoren ikke udløser, og håndvasken eksempelvis kan renses?
Se monteringsvejledningen for produktet for en beskrivelse af aktiveringen af rengøringsmodus, eller gå til det elektroniske reservedelskatalog.
Skal de medfølgende hjørneventiler med filter bruges ved montering af elektronik håndvaskarmaturer?

De medfølgende hjørneventiler skal monteres for at forhindre snavs i at trænge ind i elektronikken. Snavs kan påvirke funktionen og/eller føre til beskadigelse af armaturet. Skader som følge heraf er ikke underlagt vores garanti!

Hvordan afmonterer jeg en kartusche?

En detaljeret monterings-/servicevejledning følger med reservedelen og kan også findes i reservedelskataloget.
Du kan også se denne video.

Køkkenarmaturet er utæt ved svingtuden. Hvad kan årsagen være?

Armaturets svingtudspakninger er snavsede eller beskadigede. Se monteringsvejledningen som medfølger reservedelen for udskiftning af pakningerne. Du bør sikre dig, at der ikke er smurt for meget armaturfedt på læbepakningerne.

Køkkenarmatur: Vandtrykket i køkkenarmaturet med udtrækstud er lavt. Hvad kan jeg gøre?

Der sidder en lille si mellem den udtrækkelige slange og den udtrækkelige bruser, som er sat ind i den udtrækkelige slanges tilslutningsnippel. Fjern denne ved hjælp af en spids genstand, rengør den, og sæt den ind igen.

Køkkenarmatur: Der er ikke længere forskel på de to stråletyper i udtrækstuden. Hvordan løser jeg dette problem?
Udskift udtræksbruseren. Dette skal gøres af en fagmand. Du finder det pågældende reservedelsnummer i monteringsvejledningen, der fulgte med produktet, eller i det online reservedelskatalog.
Køkkenarmatur: Ved AXOR Starck køkkenarmaturet 10820XX0 forekommer der igen og igen en let vandlækage eller bobler omkring grebet. Hvordan afhjælper jeg dette?
Der er formodentlig kun tale om vand, som samler sig omkring grebet, når det betjenes med våde hænder. Navnlig når der tændes for det varme vand, spredes vandet og bliver synligt i form af små bobler. Fjern det overskydende vand fra sprækken med en bomuldsklud.
Køkkenarmatur: Armaturet er utæt ved svingtuden. Hvad kan jeg gøre?

Hvis der løber vand ud nederst ved svingtuden, når armaturet er åbent, skal pakningerne skiftes for at tætne svingtuden. Se i den medfølgende monteringsvejledning, hvordan du udskifter pakningerne. Du kan også finde vejledningen i reservedelskataloget.

Køkkenarmatur: Hvordan lægger jeg Variarc køkkenarmaturet med udtræk ned, når det er placeret foran et vindue, der åbner indad?

Tag fat i armaturets krop (OBS: ikke tuden!), træk det lige opad, og placer derefter armaturet på siden på køkkenbordet (på en klud eller lignende). 

Hvordan fungerer det elektroniske køkkenarmatur HG PuraVida 15805XX0?

Armaturets funktion præsenteres i denne video

Kugleblandingsteknik: Skal styrekuglen også udskiftes, når kugleblandesystemet serviceres?
Det er ikke nødvendigt at udskifte styrekuglen i rustfrit stål. Det er nemt at fjerne eventuelle aflejringer fra kuglen, f.eks. med en rengøringsklud i syntetisk materiale.
Hvordan kan jeg udføre service på et armatur med kugleblandingsteknik?

De pågældende monteringsvejledninger til reservedele omhandler de forskellige afmonteringer af de enkelte armaturer.
OBS: Servicestyremanchetterne monteres UDEN fjedre. 

Kugleblandingsteknik: Hvordan rengør jeg manchetter og pakninger på ældre armaturer med kugleblandingsteknik?
Brug syntetisk fleece til at rengøre pakningerne, manchetten og delene omkring dem for at undgå skader på overfladen. I stedet for standardfjedre og -manchetter bør du kun bruge servicemanchetten som er en del af servicesætte HG-nr. 13952000.
Dryp: Armaturet eller bruseren drypper i kort tid efter brug. Hvad kan jeg gøre?

I visse tilfælde kan brusere og armaturer efterdryppe. Det skyldes bl.a. vandets overfladespænding, kvalitet og andre fysiske forhold, og det udgør ikke en produktfejl, som ville kunne begrunde armaturets udskiftning eller garantikrav.

Secuflex: Bruserslangen glider ikke optimalt i Secuflexen. Er der noget, jeg kan gøre?

I de fleste tilfælde skyldes dette snavs i Secuflex-slangen. Vi anbefaler at afmontere Secuflex-slangen fuldstændigt oppefra og at rense den indvendige slange og beskyttelsesslangen. Tør den indvendige slange af med en silikoneklud, og træk kluden flere gange gennem beskyttelsesslangen. Den problemfri brug kan ligeledes sikres ved at sprøjte en silikonespray nr. 97864000 ind i bruserslangen. Silikonefilmen bevirker, at gnidninger minimeres, og aflejringer forhindres.

Secuflex: Hvor skal vandtilslutningen til Secuflex-sættet til karkant være?

Vandtilslutningen placeres i henhold til specifikationerne i  Secuflex monteringsvejledningen, afhængig af karrets højde og Secuboxens placering.
Af hensyn til vedligeholdelse og service skal du ved monteringen være opmærksom på, at hele slangesystemet til enhver tid kan trækkes ud gennem slangekanalen og udskiftes.

Omskifter: Denne drejer ikke automatisk tilbage til udgangspositionen på badarmaturet. Hvad kan jeg gøre?

O-ringen eller stødstangen i omskifteren er enten snavset eller affedtet. Begge dele bør rengøres og smøres med silikonefedt.

Utæthed: Armaturet er utæt ved bordpladen. Hvad kan det skyldes?

Tilslutningsslangen er blevet vredet ved monteringen og kan have beskadiget O-ringen. Når slangen tilsluttes til stopventilen, er det vigtigt at holde slangen på plads med en svensknøgle som vist i monteringsvejledningen. Ellers risikerer man, at slangen drejes ud af armaturkroppen. Før omløberen strammes, skal slangen skrues fast i armaturkroppen igen - følg de nødvendige skridt i monteringsvejledningen. Udskift O-ringen, hvis det er nødvendigt.

Indbygget armatur: Kan jeg bytte ældre modeller ud med et nyt design?

Der er flere muligheder for at skifte ældre indbyggede armaturer ud med et nyt design. For eksempel kan indbyggede brusearmaturer udstyres med et moderne keramisk system med konverteringssættet 96384000. Et greb i moderne design kan derefter monteres på armaturet. Du kan finde mere information og de relevante produktnumre i det elektronisk reservedelskatalog.

Varmtvandstemperatur: Kan denne begrænses på et Hansgrohe-armatur?
Vandets maksimumtemperatur kan indstilles på Hansgrohe håndvaskarmaturer med keramisk M1/M2/M3 kartusche (ikke joystick-kartuscher) og på alle termostatarmaturer. Find mere information i den pågældende monteringsvejledning. Denne monteringsvideo på YouTube viser fremgangsmåden for et håndvaskarmatur. Se denne video for indstilling af sikkerhedsfunktionen på en brusertermostat.
Håndvaskarmatur: Det nye vægarmatur er utæt ved tuden, på trods af at kartuschen er blevet udskiftet.

Kontrollér, at skylleblokken er fjernet korrekt. Før kappesættet monteres, må der ikke være nogen komponenter i indbygningsdelen.

Håndvaskarmatur: Kan jeg justere vandstrålens vinkel på en vandhane fra Hansgrohe?

Hansgrohe har som tilbehør en justerbar perlator (art.nr.: 95400000) med udvendigt gevind M24x1. Ved hjælp af denne kan vandstrålen justeres 8° i alle retninger. Udskiftning og funktionsmåde vises i denne video.

Der kommer kun meget lidt vand ud ved håndvaskarmaturet. Hvad kan jeg gøre?

Årsagen til den lave gennemstrømning kan være en snavset luftblander. I denne video på YouTube er rengøringen beskrevet nærmere.

Håndvaskarmatur: Kan jeg få en forlænger til armaturskaftet?

På håndvaskarmaturer med et skaft med gevind og 32 mm i diameter kan skaftet forlænges med 35 mm med en forlænger (HG-nr. 13898000).
Armaturer kan dermed monteres i bordplader med en tykkelse på op til 70 mm.
Alternativt kan bordpladen slibes tyndere nedefra (min. 55 mm) – vær i så fald opmærksom på overfladens bæreevne/brudstyrke!
Ved håndvaskarmaturer, der monteres med gevindstang, kan denne blot forlænges i form af en M8 gevindstang.

Indbygget armatur: Hvad gør jeg, hvis armaturet drypper ved grebet?

Rens O-ringen ved grebet og smør den med silikonefedt.
Silikonefedtet får O-ringen til at slutte mere tæt og forhindrer dryp.

Køb af Hansgrohe-produkter

Hvor kan jeg se og røre ved produkterne, før jeg køber dem?

I Hansgrohes trænings- og designcenter i Hasselager ved Aarhus kan du opleve mange af produkterne fra AXOR og hansgrohe, enten på egen hånd, med din VVS-installatør eller med en ekspert fra Hansgrohe. På vores stand i HUSET i Middelfart finder du også et udvalg af vores løsninger til køkken og bad. Derudover kan vores forhandlere i hele Danmark guide dig til det rigtige produktvalg. Nogle af forhandlerne har også vores produkter udstillet.

Hvordan bestiller jeg brochurer?

Det er muligt at downloade brochurer direkte på vores hjemmeside eller bestille dem via ordreformularen.

Hvor længe er det muligt at købe reservedele, efter at en vare er udgået?

Vi sikrer en efterkøbsmulighed for reservedele på 10 år, efter at det pågældende produkt er udgået. 

Hvor finder jeg de rigtige reservedele og artikelnumre?

Se reservedelene med de pågældende artikelnumre i vores elektroniske reservedelskatalog og i monteringsvejledningen for det enkelte produkt. Kontakt vores tekniske service via kontaktformularen i tilfælde af yderligere spørgsmål. 

Brusere, bruserholdere og håndbrusersæt

AXOR Starck bruserstang: Kan jeg bruge en anden glider?

Ja, Unica´D glider nr. 96190000 er kompatibel.

Bruserbøjning: Hvordan sikrer/stabiliserer jeg en lang bruserbøjning?

En ekstra befæstelsesplade leveres med alle G ½ og G 3/4 bruserbøjninger for stabil installation.

Gennemstrømningseffekt: En brusers gennemstrømningseffekt er for lav. Hvad er de mulige årsager?

Bruseren kan være tilkalket, eller sien kan være stoppet. Se den medfølgende monteringsvejledning for en præcis og letforståelig fremgangsmåde for afkalkning af bruseren og rengøring af sien. Se vores elektroniske reservedelskatalog for yderligere oplysninger om dit produkt.

I denne video beskrives rengøringen. Det er også muligt, at selve bruseren er forkalket.
Se denne video for en instruktion i korrekt afkalkning.

Fliser: Hullet i fliserne er blevet skåret større end rosetten. Hvad gør jeg?

Hvis hullet i fliserne er for stort rundt om kartuden, hoved- eller sidebruseren, kan du bruge den universelle vægroset med HG-nr. 06200000. Den universelle vægroset har en plastindsats som støtte for tunge hovedbrusere og kan bruges til DN15 og DN20 tilslutninger.
Den har en diameter på 75 mm.

Fliseafstand: Hvorfor indeholder et brusersæt en fliseafstandsskive i lysegråt plastik og ikke en forkromet fliseafstandsskive?
Fliseafstandsskiven i lysegråt plastik ser godt ud sammen med de forskellige materialer. Det er dog ret sjældent, den bliver brugt ved montering, og oftest smider kunden den ud. Hansgrohe ønsker at leve op til krav om at beskytte miljøet – og dermed allerede undgå unødvendig forædling med krom under produkternes tilblivelse. Hvis du skulle have brug for en forkromet afstandsskive, kan du bestille den som reservedel. Se monteringsvejledningen eller reservedelskataloget for det pågældende artikelnummer.
Fliseafstand: Hvilken funktion har den aflange plastikskive, der er indeholdt i brusersættet.
Ikke alle rum har fliser helt op til loftet. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at udligne flisetykkelsen - her bruges fliseafstandsskiver. I nogle tilfælde kan man nøjes med én skive - ved tykkere fliser kan flere skiver monteres oven på hinanden.
På det seneste kommer der kun meget lidt vand ud af håndbruseren. Hvad kan jeg gøre?

Årsagen til den lave gennemstrømning tilstoppet filter. En video på YouTube beskriver den problemløse rengøring.

En anden mulig årsag er en tilkalkning af håndbruseren. Se denne video på YouTube for at rense denne korrekt for kalk.

Håndbruser: Hvor skal jeg montere holderen til håndbruseren ved et badekar?

Håndbruser bør monteres, så den let kan nås. Det skal være muligt at skylle håret under håndbruseren, mens man sidder i karret, uden at skulle holde bruseren i hånden.

Hovedbruser: Vandfaldsstrålen er ujævn, og strålemønsteret er ikke længere som det var. Hvad kan jeg gøre?

Rengør vandfaldsstrålens åbning, gerne med en plastikspatel. Åbn for vandet og stik spatelen ind i stråleåbningen. Snavs, der forringer strålen, bliver straks skyllet ud.

Dryp: Armaturet eller bruseren drypper efter brug, hvad kan jeg gøre?

I visse tilfælde kan brusere og armaturer efterdryppe. Det skyldes bl.a. vandets overfladespænding, kvalitet og andre fysiske forhold, og det udgør ikke en produktfejl, som ville kunne begrunde armaturets udskiftning eller garantikrav.

Raindance Rainmaker: Hvad skal jeg gøre, hvis der drypper vand fra luftindtagsdyserne?

Stråleskiven eller hullerne i luftindtagsdyserne er tilkalkede eller tilsmudsede. Gnub dyserne (QuickClean) med en klud og skru derefter luftdyserne af med en 6 mm unbrakonøgle. Rens og afkalk dyserne og skru dem forsigtigt i igen. Stram dem ikke for hårdt. 

Denne YouTube-video viser, hvordan du afkalker hovedbruseren korrekt.

Raindance Rainmaker: Hvad kan jeg gøre, hvis tilslutningsslangerne er for korte?

Slangen med HG-nr. 94174000 (600 mm) kan bruges som forlænger.

Showerpipes: Er det muligt at afkorte eller forlænge stigerøret?

Alt efter model kan stigerørene efter behov tilpasses brusenichen og eventuelt også afkortes. Ved runde stigerør er det generelt muligt at afkorte dem - og de fleste runde kan også forlænges med længere stigerør. De firkantede stigerør findes i forskellige længder. Du finder mere information i den enkelte monteringsvejledning. Find også den relevante reservedel i reservedelskataloget.

Hvorfor skal der monteres en filterpakning mellem bruserslange og håndbruser?

De filterpakninger, der leveres med alle håndbrusere, må ikke erstattes af normale pakninger. Det ville føre til, at det snavs, der filtreres ud i sien, skylles ind i brusermekanikken. Dette medfører svigt i QuickClean-rengøringsfunktionen eller tilstopper dyserne.

Se denne video på YouTube for rengøring af filterpakningen.

Unica'D: Er det også muligt at montere reserveglideren Unica'D på ældre bruserstænger?

Det er generelt muligt at benytte reserveglideren på alle Unica'D-brusestænger.

Brusesystemer

Lift brusepanel: Hvorfor kan det ikke hæves eller kun hæves trægt?

Undersøg, om følgende gør sig gældende:
- Strips/kabelbindere på tilslutningsslangerne er ikke blevet fjernet
- Skinnen er bøjet eller rullerne er ikke blevet tilpasset
- Produktet er monteret forkert - se monteringsvejledning

Jeg vil montere en Showerpipe. Men badet er ikke fliset helt op. Findes der en løsning på dette?

Der findes en fliseafstandsskive til Showerpipes, som skaber en 7 mm udligning. Se den pågældende monteringsvejledning eller det online reservedelskatalog for det pågældende artikelnummer.

Hvilken fremgangsmåde kræves ved montering af en Ecostat Select Showerpipe?

Se følgende video på YouTube for monteringen af en Ecostat Select Showerpipe.

Jeg har brug for en højdejusterbar glider til AXOR Showerpipe. Findes det?

Ja, stigrørets diameter er 22 mm.
Hertil passer således Unica'S glider nr. 97651000, Unica'S glider nr. 28672000 eller AXOR glider nr. 96505xxx, der også fås i specialoverflader.

Garanti

Hvor lang er garantiperioden for Hansgrohe-produkter?

Når du køber et produkt, giver sælgeren af produktet dig en garanti og/eller reklamationsret i en vis periode efter købet. Da produkter fra AXOR og hansgrohe sælges af vores forhandlere og dermed ikke direkte af Hansgrohe, skal du som kunde rette eventuelle reklamationer til den grossist, VVS-installatør eller butik, hvor du har købt produktet.

Tilbyder Hansgrohe en frivillig garanti ud over den lovmæssige?

Den højeste kvalitet er en elementær del af Hansgrohes virksomhedsfilosofi. Derfor tilbyder vi forbrugerne en frivillig producentgaranti på fem år på vores produkter. I garantibestemmelserne findes forudsætningerne og detaljeret information om garantien.

Bortfalder produktets producentgaranti ved udskiftning af servicedele?
Det er en forudsætning for garantiens gyldighed, at produktet er monteret og vedligeholdt korrekt. Servicevejledningen indeholder en beskrivelse af den korrekte håndtering ved udskiftning af reservedele. Se vores garantibetingelser for yderligere oplysninger.

Indbygningsdele

Tætning: Skal jeg tætne væggennemtrængninger og fuger?
Der kan opstå alvorlige skader på bygningskomponenterne som følge af indtrængende vand, hvis vedhæftningstætningerne på installationsgennemtrængningerne er fejlbehæftede eller endda mangler. Der skal udføres en korrekt vedvarende elastisk tætning af fugerne på de indbyggede armaturer og rørgennemtrængningerne i henhold til DIN 18195/del 5 (bygningstætninger – tætninger over for ikketrykkende vand på loftsflader og i vådrum, mål og udførelse), f.eks. ved hjælp af tætningsmanchetter og anvendelse af egnet sanitetssilikone. Også borehuller skal beskyttes mod indtrængende fugt ved hjælp af sanitetssilikone. Se monteringsvejledningen for produktet for yderligere oplysninger.
iBox universal: Kan denne også monteres vandret i fliseranden?

Ja, iBox universal kan monteres i fliseranden. Hvis badekarret fyldes via overløb, skal installationen udføres i overensstemmelse med EN 1717. Ifølge denne, er vandret indbygning ikke mulig.
Denne video på YouTube viser trin for trin, hvordan du monterer iBox universal.

iBox universal: Hvorfor er bærerskruerne til iBox universals bærerroset af plastik og ikke af metal?
Bærerskruerne bliver af hensyn til de sikkerhedsspecifikke kendetegn med vilje fremstillet i plastik. Det vigtigste ved iBox er, at den er absolut vandtæt mod murværket. Det er grunden til, at befæstelsespunkterne til bærerrosetten i iBox er udstyret med indsprøjtede messingbøsninger. Hvis man skruede rosetbærerskruer af metal ind i disse messingbøsninger, ville man eventuelt kunne trække messingbøsningerne ud, hhv. ødelægge iBox i væggen. Det skal under alle omstændigheder forhindres. Derfor anvendes disse plastikskruer som et nominelt brudsted. Installatøren kan se, at der er brugt plastikskruer og strammer ikke skruerne alt for meget. Det er hensigten. Hvis en komponent skulle gå i stykker på grund af en for stærk stramning, vil det altid være plastikskruen. Denne kan nemt udskiftes. Der kan ikke opstå en vedvarende skade i iBox. Det er vigtigt at afkorte plastikskruerne til det passende mål (spændingslængde +10 mm), f.eks. med en sideskærer, inden skruerne skrues i. Hvis platikskruerne skrues helt i, selvom dette ikke er nødvendigt, kan det føre til problemer i forbindelse med en senere service, når skruen skal skrues ud.
iBox universal: Hvordan lukker jeg denne af under byggefasen, når den er tilsluttet en Exafill?

iBox universal installationsvideoen giver dig en grundig demonstration af alle trin.
Det vises detaljeret, hvordan du lukker afgangen til Exafill på iBox universal.
Du finder også flere informationer i monteringsvejledningen til iBox universal.

iBox universal: Hvordan gennemskyller jeg ledningerne?

Skyl hele installationen i henhold til DIN EN 806-4. Pilene på skylleblokken viser, hvilket tilløb der er forbundet med hvilken udgangsledning, f.eks. koldt vand med afløb 1 (nede) og varmt vand med afløb 2 (oppe). Hvis der kun er brug for et afløb, drejes skylleblokken efter første skylning 90°.

Se her for den komplette monteringsvideo for iBox universal.

iBox universal: Hvordan tilslutter jeg koldt og varmt vand?

Placér iBox'en i vater. Mærket med min/max skal vende opad. Det er vigtigt, at koldt vand tilsluttes til højre og varmt vand til venstre. Sørg også for, at det nederste udløb altid tilsluttes først.

Klik her for at se installationsvideoen om iBox universal. Den viser, hvordan du placerer iBox'en, og hvad du skal være opmærksom på under installationen.

iBox universal: Hvilken funktion har de fire næser på iBox universals forside?
Du kan lægge et vaterpas på iBoxen og dermed opnå en 100 % korrekt indbygning af produktet.
Plastkapper: Hvordan afkorter jeg disse på den bedste måde (f.eks. på iBox universal)?

Den bedste måde at afkorte plastkapperne er med med et oscillerende værktøj. Find mere information i monteringsvejledningen til iBox universal.

Rengøring og pleje

Hvordan skal jeg rengøre og fjerne kalk fra mine Hansgrohe produkter på den rigtige måde?

Vi har samlet en række tips til, hvordan du bevarer Hansgrohe-produkternes glans og funktion på langt sigt: til rengøringsanbefalingen.

Generelt gælder:

  • Anvend aldrig rengøringsmiddel, der indeholder saltsyre, myresyre, klorblegemiddel eller eddikesyre, da disse kan forvolde skader på produktet
  • Anvend aldrig aggressivt virkende rengøringsredskaber, såsom skuremiddel eller skuresvampe
  • Følg vejledningen på rengøringsmidlet og lad aldrig rengøringsmidlet sidde på produktet i mere end 10 minutter
  • Hvis du anvender spraymidler, må du aldrig sprøjte rengøringsmidlet direkte på Hansgrohe produkter. Spray i stedet på en klud.
  • Efter rengøring bør der altid skylles med rigeligt rent vand 

Er det muligt at lægge en komplet hovedbruser i opvaskemaskinen?

Bruserens plastikdele er ikke beregnet til de høje temperaturer under opvaskemaskinens tørreprogram. Det er udelukkende stråleskiven af metal, der er beregnet til dette. Se den vedlagte monteringsvejledning for en klar og præcis fremgangsmåde. 

Andet

Hvor kan jeg finde en servicevejledning, når jeg skal udskifte en reservedel?
Servicevejledningen leveres sammen med den pågældende reservedel. Du har også mulighed for at downloade servicevejledningen og andre tekniske produktinformationer i reservedelskataloget.
Hvor kan jeg finde monteringsvejledninger, sprængskitser og datablade?
Se det online reservedelskatalog for tekniske oplysninger.
Hvordan reklamerer jeg over et produkt?
Du bedes udfylde vores reklamationsformular. Her bliver du bedt om alle de oplysninger, vi har brug for at kunne behandle sagen hurtigst muligt.
Hvor finder jeg oplysninger til leverandører og tjenesteydere?

Vi har samlet alle services og downloads til leverandører og tjenesteydere i leverandørområdet på vores corporate-website www.hansgrohe.com/suppliers. Her finder du blandt andet oplysninger om vores indkøbsorganisation og kvalitetsledelse, downloads, vores fabriksstandarder eller rammeaftaler.

Hvor får jeg fat i specialværktøj eller tilbehør til montering eller reparation?
Se det elektroniske reservedelskatalog for nødvendigt eller potentielt tilbehør. Findes dette for det aktuelle produkt, er det anført nederst på listen.

Termostater og ventiler

2-huls termostat: Termostaten summer og holder ikke temperaturen. Hvorfor?

Kontraventilen under betjeningsenheden er ikke monteret eller er snavset.
Montér eller rengør kontraventilen.

2-huls termostat til kar: Findes der en base til montering?

Nej, der findes ikke nogen installationsplade eller base til montering i en flisekant.
Det er bedre at montere termostaten direkte i badekarrets kant.
Hvis dette af tekniske årsager ikke er muligt, kan termostaten monteres i eksempelvis en marmorplade. Det er ikke nødvendigt at kunne komme til indbygningsdelen under badekarkanten i forbindelse med service.

Afspærrings-/omskifterventil: Grebet på termostaten er svært at dreje. Hvordan kan dette problem løses?

Der kan være flere grunde til dette, eksempelvis aflejringer på keramikskiverne. Udskift ventilen i henhold til den medfølgende monteringsvejledning. Se vores elektroniske reservedelskatalog for yderligere oplysninger.

Omvendt rørføring: Findes der en frembygget eller indbygget løsning på dette?

Frembygget termostat: Til omvendt rørføring kan du i stedet for en termostatkartusche (HG-nr. 98282000) bruge kartuschen med HG-nr. 92373000. Bemærk, at produktet i så fald ikke vil fungere som en termostat, men i stedet tilsvarende et 1-grebs armatur.

Indbygget termostat: Funktionsblokken i den indbyggede Hansgrohe-termostat kan roteres 180°. Luk for vandet og afmontér rosetten og løsn de fire skruer på funktionsblokken. Rotér den 180° og montér den igen. Du har ikke brug for øvrige dele, medmindre termostatarmaturet har omskifter - i så fald har du brug for en roset med omvendte symboler.

Udløbstemperatur: Ved installationen med termostat passer udløbstemperaturen ikke til markeringen. Hvad kan jeg gøre?

Dette skal afhjælpes, hvis den temperatur, der måles ved udgangsstedet, afviger fra den temperatur, der er indstillet ved termostaten. I den forbindelse skal følgende gøres: Drej skalagrebet, indtil der strømmer vand ud af udgangsstedet med den ønskede temperatur (40°C). Løsn grebskruen, træk grebet af, og drej grebet hen til position 40°C. Sæt herefter grebet på igen.

Denne video på YouTube viser hele fremgangsmåden for den korrekte justering af termostaten og indstillingen af Safety Function (beskyttelse mod skoldning).

Knap sidder fast: Sikkerhedsspærrens trykknap på termostatgrebet sidder fast. Hvordan afhjælper jeg dette?

Årsagen er formodentlig blot en forkalket trykknap eller en defekt fjeder. Afkalk og rengør fjederen og trykknappen, og smør den let. Hjælper det ikke, må delene udskiftes. Se reservedelsnummeret i monteringsvejledningen eller i online-reservedelskataloget.

Ecostat Select Showerpipe: Hvordan monterer jeg denne?

Denne video viser monteringen af en Ecostat Select Showerpipe.

Blokeret greb: Hvorfor sker dette efter montering af kappesættet?

Grepadapteren (plastikhylsteret med den mindste diameter) er for lang. Forkort adapteren til længden, som er angivet i monteringsvejledningen.

Indbygget Highflow-termostat: Hvilket termostatelement skal jeg bruge som reservedel til montering med iBox universal?

Termostatelement med HG-nr. 96633000 er den rette reservedel. Denne YouTube-video viser, hvordan du udskifter og justerer delen.

Kontraventiler: Kan disse afmonteres på termostat HG-nr. 13550180?

Åbn kort for vandet. Kontraventilerne falder dermed ud.
Hvis armaturet ikke er monteret lige ved afspærringsventilen, kræver det to personer at gøre dette.

Select-knap: Ved ShowerSelect eller ShowerTablet kan knappen ikke aktiveres eller fungerer ikke efter monteringen.

I forbindelse med monteringen er den grønne sikkerhedsklemme ikke blevet fjernet fra ventilen. Afmonter de synlige komponenter, og fjern klemmen.

Tætningen mellem knap og roset er eventuelt ikke blevet smurt. Smør tætningen let med silikonefedt.

ShowerSelect: Opstår der høje trykslag i ledningen, når produkterne lukkes?

Der kan på samme måde som ved ethvert 1-grebs armatur opstå trykslag, når ventilen lukkes. De trykslag, der genereres, overholder dog de tilladte værdier i henhold til EN 15091.

ShowerSelect: Har jeg mulighed for at indstille vandmængden ved disse produkter?

Det er ikke muligt at indstille vandmængden ved ShowerSelect-termostaterne. Vores erfaring siger, at 80 % af brugerne ikke har brug for at kunne indstille vandmængden. Men især ved håndbrusere mangler nogen muligheden. Her kan man vælge en bruserslange med mængderegulering, hvor vandmængden i håndbruseren kan reguleres ved at dreje ved slangetilslutningen. 

Som særligt vandbesparende løsning kan du vælge mellem en lang række EcoSmart-håndbrusere. Ved hovedbruserne er det generelt brusefornøjelsen, der er det centrale. Hovedbruserne er således tilpasset, hvad gennemstrømningseffekten angår, og dine kunder kan vælge blandt et omfattende sortiment. Vores eksisterende termostater med standard-teknologi gør det stadig muligt at indstille vandmængden.

Termostatarmatur: Et nymonteret armatur giver kun enten koldt eller varmt vand - ingen middeltemperatur. Hvad kan årsagen være?

Det kan skyldes, at tilslutningerne til varmt og koldt vand er byttet rundt. Tilslutningen til varmt vand skal ske fra venstre side og til koldt vand fra højre side. På iBox universal kan det let tjekkes med for eksempel en centraltermostat. Ved at dreje funktionsblokken 180° fungerer den som den skal, til trods for omvendte tilslutninger.

Indbygget armatur: Hvorfor fungerer drejegrebet ikke umiddelbart efter montering?

Tjek længden på den afkortede grebadapter. Denne kan være blevet skåret for kort eller monteret forkert. Du finder reservedelsnummeret på den passende gevindstang i den vedlagte monteringsvejledning, hvis det er nødvendigt.

Indbygget termostatarmatur: Fastspændingsskruen til grebet mangler. Hvordan monterer jeg grebet rigtigt?

Siden 2012 har termostatgrebene været med klikmontering. Fastspændingsskruen er ikke længere nødvendig. Grebet bankes ganske enkelt på og kan til enhver tid afmonteres ved at trække hårdt.

Hansgrohe bruger forskellige typer cookies. Du kan tillade brugen af alle cookies, definere dine personlige indstillinger eller orientere dig under oplysninger om databeskyttelse.

   

Jeg tillader alle cookies