/
Mere service, færre reklamationer

Gode råd til pleje og rengøring: Sådan passer dine kunder på produkterne

Din kunde reklamerer over et armatur eller en bruser, som han eller hun øjensynligt har rengjort forkert og beskadiget. Ingen er glade i den situation; heller ikke fagmanden. Og i virkeligheden er det så nemt at fjerne kalk, snavs og fedt. Vores råd til dig: Sørg for at give kunden rengøringstips allerede i forbindelse med salget af AXOR og hansgrohe produkterne! Det er god service, som gør alle tilfredse.

Korrekt rengøring af hånd- og hovedbrusere: Fjern kalk, undgå skader

Pleje af brusehoveder, også de store hovedbrusere: Det er i virkeligheden så legende let. Med de forkerte midler og metoder kan man imidlertid beskadige overfladerne af høj kvalitet eller måske endda angribe produkterne indvendigt. I værste fald indskrænkes produkternes funktion.

For at undgå dette anbefaler vi følgende til kunderne:
  • Brug altid en blød, ren klud – aldrig skurende hjælpemidler såsom skuresvampe eller mikrofiberklude;
     
  • brug aldrig damprensere – høje temperaturer kan beskadige bruseren;
     
  • brug kun milde rengøringsmidler – vi anbefaler midler på basis af citronsyre;
     
  • brug aldrig rengøringsmidler, der indeholder saltsyre, myresyre, fosforsyre, koncentreret natriumhydroxid (kaustisk soda), natriumhypoklorit (klorin/klorblegemiddel), eddike eller eddikesyre – de er alt for aggressive. 
     
  • Rengøringsmidler må aldrig blandes;
     
  • sprøjt aldrig rengøringsmidler direkte på bruserne – sprøjtetågen kan trænge ind i produkterne og forårsage skader. I stedet skal du komme rengøringsmidlerne på en blød klud og tørre overfladerne af med kluden;
     
  • skyl til slut bruserne grundigt ind- og udvendigt med rent vand.
     
  • Skyl altid bruseren i rent vand, hvis den har været i kontakt med babyolie, sæbe og shampoo, f.eks. efter brug i badekar.
    ​​​​​​​
  • Forebyg kalk: Når man er færdig med brusebadet, anbefaler vi, at man vipper hånd- og hovedbruseren, så strålefladen ikke er helt vandret. På den måde aflejres der mindre kalk i stråledyserne.

Korrekt rengøring af køkkenarmaturer: skinnende rene og afkalkede i en håndevending

Kunden bør pleje premium-overfladerne på AXOR og hansgrohe køkkenarmaturerne regelmæssigt, så høj varme, kulde, fedtstoffer og syrer ikke påvirker dem. Så er det muligt at forhindre mulige følgeskader på grund af kalk.

  • Brug aldrig aggressive rengøringsmidler til rengøringen af køkkenarmaturer. Fingrene væk fra saltsyre, myresyre, fosforsyre, koncentreret natriumhydroxid (kaustisk soda), natriumhypoklorit (klorin/klorblegemiddel), eddike og eddikesyre, slibende rengøringsmidler og skuresvampe!
     
  • Vi anbefaler rengøringsmidler på basis af citronsyre. Rengøringsmidler, der indeholder salt- eller eddikesyre, bør aldrig bruges, da de kan forårsage betragtelige skader.
     
  • Sprøjt ikke rengøringsmidler direkte på armaturet, og bland heller ikke rengøringsmidler med hinanden. Det er bedre at komme midlet på en blød, fnugfri bomuldsklud. Skyl grundigt efter med rent vand, når du har tørret rengøringsmidlet af. 
     
  • Tør efter med en tør klud til sidst. Så opnås der et skinnende resultat.
Skånsom pleje: korrekt rengøring af vandhanerne ved køkkenvasken.
I krom eller rustfrit stål-look: AXOR og hansgrohe køkkenarmaturer er modstandsdygtige og lette at pleje. Men de skal holde til meget hver dag.

Korrekt rengøring af badarmaturer og luftblandere: rene og fri for kalk i 5 trin

  • Trin 1: Badarmaturer rengør man bedst med en blød bomuldsklud, som kun skal befugtes efter behov. De fleste urenheder kan fjernes ved blot at tørre overfladerne let med kluden. Brug aldrig skuresvampe, børster eller mikrofiberklude.
     
  • Trin 2: Kalkrester har det med at sætte sig fast i hjørner og fuger. De kan fjernes med et mildt rengøringsmiddel på basis af citronsyre. Vigtigt: Undlad at sprøjte koncentratet direkte på armaturet; kom det på kluden i stedet for. Derefter kan man gnide armaturet rent.
     
  • Trin 3: Skyl armaturet grundigt med rigelige mængder rent vand.
     
  • Trin 4: Gentag det første trin for helt at fjerne rester og give overfladen en skinnende finish.
     
  • Trin 5: Hvis strålebilledet ikke er jævnt og flot, er luftblanderen kalket til. Aflejringerne løsner sig, hvis man lægger den i varmt vand med en smule rengøringsmiddel. 
Også her gælder: Brug aldrig rengøringsmiddel, som indeholder saltsyre, myresyre, fosforsyre, koncentreret natriumhydroxid (kaustisk soda), natriumhypoklorit (klorin/klorblegemiddel), eddike eller eddikesyre, da de kan forvolde alvorlige skader på produktets overflade.

QuickClean: Gnid kalk og snavs væk med fingrene

I mange danske husstande er der kalkholdigt vand. For at gøre plejen af bad- og køkkenprodukter nemmere har vi udstyret mange af AXOR og hansgrohe armaturerne og bruserne med QuickClean-teknologi. Takket være denne hurtige anti-kalk-funktion kan rester fjernes uden besvær. For kunderne er det ensbetydende med nemmere rengøring og et flottere strålebillede.
 
Video om QuickClean-teknologien på brusere.