/
Spar på energien på en nem måde

CoolStart: Brug kun varmt vand, når der virkelig er brug for det

hansgrohe CoolStart-armaturer er klimavenlige. Når grebet er i midterstilling, kommer der kun koldt vand ud af hanen, hvorimod standardarmaturer forbruger energi med det samme i grundpositionen. Med CoolStart fyldes dit rørsystem altså ikke unødigt med varmt vand. Det fører til et lavere ressourceforbrug, mindre CO2-udledning og færre omkostninger. Især på hoteller er sparepotentialet enormt.

Sådan reducerer man udgifterne til varmt vand og beskytter miljøet hver eneste dag

Vi spørger alle os selv: Hvordan kan vi spare på energien, og hvordan udleder vi mindre CO2 i atmosfæren? Privatkunder ved, at de store energiforbrugere i hjemmet er et godt sted at begynde. Og erhvervskunder ved, at udgifterne vokser sig større og større over tid, hvis de installerer vandslugere og/eller energislugere.

Det er bedst at investere i økonomiske, energieffektive produkter fra starten af. Med CoolStart-armaturer kommer der kun varmt vand ud af hanen, når der virkelig er brug for det. Der bruges kun energi til opvarmning af vand, når brugeren aktivt bevæger armaturgrebet til venstre.

CoolStart: Åbn op for energibesparelser

Standardarmaturer fungerer på en anden måde: Her tændes gennemstrømsvarmere, cirkulationspumper og andre vandvarmere allerede, når grebet åbnes i midterpositionen. Men vi har ikke altid brug for varmt vand. Koldt vand er ofte tilstrækkeligt, hvis vi blot ønsker at drikke en tår vand, børste tænder, vande blomster eller gøre lidt rent. 

CoolStart-armaturer opvarmer kun vandet, når der er behov for det. Temperaturen vælger man efter behov. Typisk hansgrohe: De økonomiske CoolStart-armaturer byder på fuld komfort og moderne design. CoolStart-sortimentet er interessant for en bred målgruppe og giver fagfolk gode afsætningsmuligheder. 

Spar energi hver dag med CoolStart-armaturer.
Uanset om du er VVS-forhandler eller er beskæftiget i projektbranchen: Dine bedste salgsargumenter for CoolStart er besparelsespotentialet og det miljøvenlige aspekt.

CoolStart-beregningseksempler: Sådan sparer man penge i hjemmet

Vær "cool", spar energi. En husstand på fire personer, der bruger et hansgrohe CoolStart-armatur i 20 minutter om dagen, forbruger op til 514 kilowatttimer mindre energi om året end med et konventionelt armatur. Med 500 kWh kan man helt konkret:

  • riste 67.564 skiver toastbrød;
  • se fjernsyn døgnet rundt i over et år;
  • føntørre sit hår i 500 timer.

Vær "cool", reducér CO2-udledningen. Faktisk sker ca. 90 % af et badeværelses CO2-udledning i brugsfasen, f.eks. når der varmes vand til bruser, badekar og håndvask. Det vil sige, at en meget lille del af CO2-udledningen skyldes produktion, transport og bortskaffelse. En husstand på fire personer, der opvarmer vand med fjernvarme, forbruger op til 31 kg CO2 mindre årligt, hvis de benytter et CoolStart-armatur i stedet for et konventionelt armatur.

Vær "cool", spar penge. Det er især vigtigt i disse tider, hvor energipriserne stiger voldsomt. En husstand på fire personer, der opvarmer vand med fjernvarme, kan spare 410 kr. om året, hvis den gamle vandhane udskiftes med et CoolStart-armatur. Hvis det tidligere armatur brugte mere vand end 5 l/min, er besparelsen endnu højere. Det betyder:

  • En ny vandhane tjener hurtigt sig selv hjem igen i form af besparelser.  

Grundlaget for beregningerne finder du nederst på denne side.*

Håndvaskarmaturer med CoolStart-teknologi
hansgrohe ønsker at støtte forbrugere, kunder og gæster, så vores dyrebare ressourcer udnyttes på en god måde. Teknologier som CoolStart eller EcoSmart er en stor hjælp.

Udvalgte produkter med CoolStart-teknologi

* Den procentvise energibesparelse viser energibesparelsen for et hansgrohe CoolStart-produkt sammenlignet med et konventionelt produkt fra hansgrohe uden CoolStart. 

Beregningen af brugen af et håndvaskarmatur baserer på et gennemsnitligt forbrug på 5 liter i minuttet ved 3 bar. For at opnå et så nøjagtigt resultat som muligt skal denne værdi justeres individuelt. Nødvendig energi for at opvarme 1 liter vand med 1 °C: 1 kcal eller 0,00116 kWh. Energiforbrug til opvarmning af 1 liter vand fra 10 °C til 35 °C (vandtemperatur i et håndvaskarmatur): 0,029 kWh/liter vand [beregnet med en energiformel baseret på de generelle beregningsprincipper i henhold til det internationale enhedssystem (IS). Omregning fra kWh til olie: 10 kWh = 1 liter olie]. 

De foreslåede energipriser svarer til gennemsnitsværdierne for Danmark og skal tilpasses individuelt for at opnå et muligst nøjagtigt resultat. Der blev regnet med en fjernvarmepris på 0,8 kr./kWh. Energiforbruget for husholdningsapparater baserer på disse værdier (gældende pr. 04/2022). Ifølge Energistyrelsen udledte en forbrugt kWh fjernvarme i Danmark i gennemsnit 61 g CO2 i 2022.

Hansgrohe SE kan ikke garantere for resultaternes nøjagtighed. Dette skyldes, at beregningen afhænger af mange uforudsigelige faktorer. Den er derfor ikke bindende. Den afhænger især af energipriserne. Foretag din egen beregning med tilpassede vand- og energipriser i vores vandspareberegner.